DSM Logga

Kurser under Folkmusikfestivalen

Viskurs med Eva-Christina Söderman kl. 10-12

Kursen kommer bl.a. att innehålla en del visor med maritimt tema, vallvisor, skämtvisor, någon koral och kanske en och annan medeltida ballad. Några av låtarna kan sjungas i stämmor ifall deltagarna känner för det, men f.a. kommer de att få pröva på det folkliga sångsätt som lärs ut KMH och Malungs FHS. Allt lärs ut på gehör, så penna och papper är lämpligt att ta med. Den som vill får gärna spela in.

De som vågar kommer att få sjunga upp under konserten.

Bidrag om 20:-/person lämnas till kursledaren.

Rullstråksstuga med Bo Karlsson kl. 10-12

Hej alla folkmusikfiolspelare!!

Jag heter Bo Karlsson och har spelat fiol i 39 år. Många uppstråk, nerstråk och framförallt rullstråk har det blivit genom åren.

På ”rullstråks-stugan” är min ambition att på ett lättbegripligt sätt fokusera på grundläggande teknik på fiolen.(Inte bara rullstråk alltså) Hit kan du komma om du spelar fiol och är intresserad av att veta lite mer om fiolspel och fiolteknik. Jag tänker vara lyhörd om du har egna speciella funderingar.

Det material som ligger ute på hemsidan är vad jag tänker utgå ifrån, men med det är inte sagt att vi bara spelar dessa låtar. Du som deltagare har stort inflytande.

Känns det bra kommer vi att få möjlighet att spela upp på eftermiddagens konsert. Där kommer också Djurö spelmän att ansluta.

VÄLKOMMEN!

Vid ev. Frågor, kontakta mig.
bospeleman@gmail.com